Fira nationaldagen med Sameföreningen i Stockholm

Välkomna att fira den samiska nationaldagen med oss! Under helgen och på nationaldagen visas två filmer ur Dellie Maa festivalen på Klarabiografen i Stockholm – Hejdå halleluja och Birkebeinerne Sápmi. På Nationaldagsafton (5/2) bjuder Sameföreningen in sina medlemmar till Kleins skolmat där Cariola Rosdotter underhåller. På nationaldagen är det flaggceremoni vid Stockholms stadshus med start klockan 08.45. Full program och länkar till anmälan samt biobiljetter hittar ni nedan.

Program för Nationaldagsfirande

Lördag 4 februari – Samiska filmer på Kulturhusets biograf
Plats: Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg

14.30 Hejdå halleluja

16.00 Birkebeinerne Sápmi

Biljetter hittar ni här: Klarabiografens hemsida

Söndag 5 februari – Medlemsevenemang: Samisk Nationaldagsafton
Plats: Kleins Skolmat, David Bagares gata 23 (ingång: genom metallgrind, t h på innergård)

16.00 Samling
16.30 Renskavsgryta, serveras med mos, lingon samt sallad.
Knäckebröd, smör och en kopp kaffe på maten för 100:- / person.
Vegetarisk paj eller lasagne finns också tillgängligt.
18.00 Cariola Rosdotter underhåller

Anmälan görs här

Måndag 6 februari – Flaggceremoni för Samiska Nationaldagen
Plats: Stadshuset, Ragnar Östbergs plan 7 (Stadshusträdgården, mot Riddarfjärden)

Program
08.00     Ragnars Skafferi öppnar; frukost & toalett (nordöstra hörnet av borggården)
08.45     Samling
09.00 – 09.30 Flaggceremoni; samiska flaggan hissas, samiska nationalsången spelas och sjungs, jojk av Nik Märak, diktläsning, tal av Stadshusets politiker.
09.30 – 11.00 vi fortsätter inne på Ragnars Skafferi. Vi fikar, samtalar, berättar, jojkar

Måndag 6 februari – Samiska filmer på Kulturhusets biograf
Plats: Klarabiografen, Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg