Kaffehurran (2)
Stuehkie/Stockholbma/Stockhoalmma/Tjåsskaskulla/Stockholm 2019-05-31
Landsmötet är öppet för allmänheten 4 och 5 juni. Kom om du kan!
OBS. 5 juni. Landsmötet startar vid Riksdagshuset kl 8.30

Se länkar nedan för utdrag ur programmet.På nationaldagen torsdagen 6/6 kommer första delen av 5 Folk Festival. Kom till Skarpnäcks kulturhus med dina barn eller barnbarn till Nina och Kristinas workshop i jojk. Njut sedan av Nina och Kristinas och de andra nationella minoriteternas musikframträdanden.

Festivalen fortsätter i Kungsan fredagen 28/6 och torsdagen 4/7 med musikframträdanden av hög klass. Anja Storelv och Elin Teilus med band. Elin gör också en workshop i jojk den 4/7.

Som vanligt behövs medlemmar i informationstälten som kan informera om samer och Sameföreningen i Stockholm. Anmäl din medverkan till inge.frisk@biegga.com

Samtal om samisk litteratur - 3 juni

Samtal om samisk litteratur
lil_foot_Förläggaren Kristina Utsi deltar i ett samtal om samisk litteratur, översättning och utgivning på stadsbiblioteket vid Odenplan. Vad läser barn och ungdomar i Sápmi och vilka berättelser längtar de efter?
Läs mer

SSRs landsmöte - 5 juni

SSRs landsmöte - 5 juni
Svenska Samernas Riksförbunds Landsmöte i Stuehkie/Stockholbma/Stockhoalmma/Tjåsskaskulla/Stockholm Följande del av programmet är öppet för allmänheten 08.30 – 09.30 Överlämning av statement till Riksdagen samling på Riksbron 09.30 – 10.00 Förmiddagskaffe 10.00 – 10.30 Näringsministerns Statssekreterare Per Callenberg inledningstalar och därefter frågestund 10.30 – 11.00 SSR:s verksamhet Styrelse och kansli presenterar verksamheten 11.00 – 12.00 Vår framtid – Hur vill vi att …
Läs mer
Vad händer?

2019
(Sameföreningens evenemang i fetstil)

3-5/6 SSRs landsmöte i Stockholm
Landsmötet är öppet för landsmötesombud (representanter för samebyar och sameföreningar) och inbjudna gäster.

3/6 Samtal om samisk litteratur på Stadsbiblioteket Odenplan (se även Kalender)
Efter samtalet kan det tänkas att landsmötesombuden samlar sig på Bishops Arms, vid konferenshotellet Elite Palace Hotel, S:t Eriksgatan 115.

4/6 21:00 Pubkväll Capital, Scandic Continentals takvåning, Vasagatan 22, Stockholm (obs kontantfri). Möt landsmötesombuden. Kom gärna lite tidigare än 21.00. Ombuden bevistar ett evenemang på Stadshuset från 19.00. Några kommer nog till Scandic Continental lite tidigare än 21.00

6/6 Nina och Kristina Fem Folk Festival i Skarpnäck (se även Kalender)
28/6 Anja Storelv Band Fem Folk Festival i Kungsan (se även Kalender)
4/7 Elin Teilus med band Fem Folk Festival i Kungsan (se även Kalender)
9/8 Lycksele sameförening: återbegravningsceremoni

kalender
Om du stöter på lösenordsfråga så är lösenordet: staare

Hielsák!
Webbredaktörn

Erica Huuvas silver i stan

Erica Huuvas smycken och design i Stockholm, 4-5 juni
Tider:
4 juni 10-18
5 juni 9-15
Plats: Elite Palace Hotell, S:t Eriksgatan 155
Äntligen får vi samer och andra coola i samiska glesbygden Stockholm tillfället att se och känna på Ericas designkonst
http://ericahuuva.se
Erica Huuvas silver i Stockholm

18 - 25? delta i språk- och kulturarbetet för samer i Stockholm!

18 - 25? delta i språk- och kulturarbetet för samer i Stockholm!
Vi söker dig ungdom mellan 18 och och 25 som vill bidra till att förbättra möjligheterna för framtida generationers unga samer i Stockholm att förvärva sitt samiska språk och kultur. Vad var det som du saknade under din uppväxt, i förskola, i grundskola och i gymnasium? Vad kunde ha varit bättre? Hur kan Stockholms stad och region samt Sameföreningen i …
Läs mer

Medverkan i infofilm

Svenska filminstitutet skriver:
Vi jobbar just nu med en infofilm om Sveriges nationella minoriteter och vårt uppdrag att främja film på minoritetsspråken. Söker en ung medverkande som kan samiska och kan säga några meningar i filmen, som kort ska berätta.Kontakta inge.frisk@biegga.com så förmedlar han vidare din kontaktinformation och säkerställer att rimlig ersättning utgår för eventuell insats.

Kan du sydisdans?

Scenkonstmuseet i Stockholm planerar och jobbar med innehåll till en utställning för nästa år. Den ska handla om social dans. Utställningen ska bli en vandringsutställning och är ett nordiskt samarbete mellan Scenkonstmuseet i Stockholm, Teatermuseet i Helsingfors och Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim. Tillsammans med utställningen kommer det vara mycket programverksamhet med dansworskhopar, dansfester, presentationer och föreläsningar osv.

Scenkonstmuseet skulle gärna vilja komma i kontakt med personer som dansar eller lär ut Sydisdans här i Stockholm.
Kontakta inge.frisk@biegga.com så förmedlar han vidare din kontaktinformation och säkerställer att rimlig ersättning utgår för eventuell insats.
Redigera detta för att infoga text.

Sydsamiska språkcirkeln överbokad

I våra vilda drömmar hoppades vi att 16 skulle anmäla sig. När första dagen kom hade 20 anmält sig. Finansiärer av studiecirkeln är Institutet för Språk och Folkminnen och Stockholms stads kulturförvaltning (via statsbidraget till förvaltningsområden för nationella minoritetsspråk). 
Läs mer

SSR landsmöte i Stockholm, 3-5 juni 2019

SSR landsmöte i Stockholm, 3-5 juni 2019

Inbjudan till återbegravningsceremonin i Lycksele - 9/8

Återbördande i försoning
Bürest! Líksjuon Sámiensiäbrrie inbjuder alla Sameföreningen i Stockholms medlemmar att delta den 9e augusti vid högtidlighållandet av återbördandet av de mänskliga kvarlevor som bortförts från Lycksele gamla kyrkogård under utgrävningar 1950. Repatrieringen i Lycksele är en anhörigfråga, en medmänsklighetsfråga, en urfolksfråga och en fråga om mänskliga rättigheter. Vid återbördandet kommer de offentliga ursäkter som Sametinget krävt, att framföras. Den 9e …
Läs mer

Evenemang anordnade av andra

Sameföreningen på Sociala media

följa
Sameföreningen i Stockholms sida på Facebook att "gilla" och få nyheter i från. Kom ihåg att ställa in "Gilla"-knappen så att du får nyheter från Sameföreningen i Stockholm överst i ditt nyhetsflöde i Facebook. Bocka i "Visa först" och "På (Evenemang...)"

Samer i Stockholm - facebookgrupp för just Samer i Stockholm och andra som vill vara i kontakt med dem. Härifrån kommer också kalenderinbjudningar från andra arrangörer rakt in i din kalender på Facebook

Sápmi evenemang/Sámi Dáhpáhusat/Sápmi event - facebookgrupp för evenemang från hela Sápmi
facebook twitter