Kaffehurran (2)
Stuehkie/Stockholbma/Stockhoalmma/Tjåsskaskulla/Stockholm 2019-06-23
...fortsätter sommaren med 5 Folk Festival i Kungsan fredagen 28/6 och torsdagen 4/7 med musikframträdanden av hög klass, Anja Storelv och Elin Teilus med band. Elin gör också en workshop i jojk den 4/7. Gålmuk kommer till Vantörs kyrka tisdagen 9/7 kl 14.00.

Kom och njut av alla evenemangen, träffa medlemmar och andra samer. Sameföreningen skapar mötesplatser.

Se länkar nedan för utdrag ur programmet.

... fortsätter planering av höstens aktiviteter
- Lulesamiskt språkkafe
- Pärlbroderikurs
- Skrivarkurs
- Samisk afton
Håll utkik efter inbjudningar till anmälning i juli.

...fortsätter informera om annat som är på gång:
- Återbördandet i Lycksele 9/8 har uppdaterats med mer information, bla fortsätter programmet den 10/8
- Anmälan till Samiskt konfirmandläger 2020
- Riksidrottsmuseet öppnar utställningen Sport och Sápmi den 24 oktober 2019
- Sametingets plenarsession till Riksdagshuset i maj 2020

... fortsätter Stockholms stads upptagande i samiska förvaltningsområdet. Här återkommer vi i juli med en rapport om vad som gjorts och vad du kan förvänta dig.

Vad händer?

2019
(Sameföreningens evenemang i fetstil)

6/6 Nina och Kristina Fem Folk Festival i Skarpnäck (se även Kalender)
28/6 Anja Storelv Band Fem Folk Festival i Kungsan (se även Kalender)
4/7 Elin Teilus med band Fem Folk Festival i Kungsan (se även Kalender)
9/7 Gålmuk, Vantörs Kyrka.
9/8 Lycksele sameförening: återbegravningsceremoni

Om du stöter på lösenordsfråga så är lösenordet: staare

Hielsák!
Webbredaktörn

Samiskt konfirmandläger 2020

På det samiska konfirmandlägret hittar samiska ungdomar över hela landet varandra för livslånga vän- och bekantskaper. Det är ofta då som engagemanget för de samiska frågorna väcks. Ge dina barn och barnbarn chansen. Tipsa! Anmälan till 2020 års läger öppnades redan 10 maj 2019.
Läs mer

Gålmuk i Vantörs kyrka 9/7

Gålmuk i Vantörs kyrka 9/7
'Välkommen till ännu en mysig sommarkonsert i Vantörs kyrka! Den 9 juli, kl 14.00, får kyrkan besök av folkmusikgruppen Gålmuk. Från hemsiadan: GÅLMUK är en trio med hjärtat i Sápmi/Norrbotten. Vi sjunger, spelar och jojkar traditionella låtar, egna påhitt och sånt vi tycker om! Anders Hällström är riksspelman, bördig från Överkalix. Nik och Nilla Märak har rötterna i Jokkmokk och Pärlälvsdalen. Vi …
Läs mer

18 - 25? delta i språk- och kulturarbetet för samer i Stockholm!

18 - 25? delta i språk- och kulturarbetet för samer i Stockholm!
Vi söker dig ungdom mellan 18 och och 25 som vill bidra till att förbättra möjligheterna för framtida generationers unga samer i Stockholm att förvärva sitt samiska språk och kultur. Vad var det som du saknade under din uppväxt, i förskola, i grundskola och i gymnasium? Vad kunde ha varit bättre? Hur kan Stockholms stad och region samt Sameföreningen i …
Läs mer

Medverkan i infofilm

Svenska filminstitutet skriver:
Vi jobbar just nu med en infofilm om Sveriges nationella minoriteter och vårt uppdrag att främja film på minoritetsspråken. Söker en ung medverkande som kan samiska och kan säga några meningar i filmen, som kort ska berätta.Kontakta inge.frisk@biegga.com så förmedlar han vidare din kontaktinformation och säkerställer att rimlig ersättning utgår för eventuell insats.

Kan du sydisdans?

Scenkonstmuseet i Stockholm planerar och jobbar med innehåll till en utställning för nästa år. Den ska handla om social dans. Utställningen ska bli en vandringsutställning och är ett nordiskt samarbete mellan Scenkonstmuseet i Stockholm, Teatermuseet i Helsingfors och Norsk senter for folkemusikk og folkedans i Trondheim. Tillsammans med utställningen kommer det vara mycket programverksamhet med dansworskhopar, dansfester, presentationer och föreläsningar osv.

Scenkonstmuseet skulle gärna vilja komma i kontakt med personer som dansar eller lär ut Sydisdans här i Stockholm.
Kontakta inge.frisk@biegga.com så förmedlar han vidare din kontaktinformation och säkerställer att rimlig ersättning utgår för eventuell insats.

Inbjudan till återbegravningsceremonin i Lycksele - 9/8

Återbördande i försoning
Bürest! Líksjuon Sámiensiäbrrie inbjuder alla Sameföreningen i Stockholms medlemmar att delta den 9e augusti vid högtidlighållandet av återbördandet av de mänskliga kvarlevor som bortförts från Lycksele gamla kyrkogård under utgrävningar 1950. Repatrieringen i Lycksele är en anhörigfråga, en medmänsklighetsfråga, en urfolksfråga och en fråga om mänskliga rättigheter. Vid återbördandet kommer de offentliga ursäkter som Sametinget krävt, att framföras. Den 9e …
Läs mer

Evenemang anordnade av andra

Sameföreningen på Sociala media

följa
Sameföreningen i Stockholms sida på Facebook att "gilla" och få nyheter i från. Kom ihåg att ställa in "Gilla"-knappen så att du får nyheter från Sameföreningen i Stockholm överst i ditt nyhetsflöde i Facebook. Bocka i "Visa först" och "På (Evenemang...)"

Samer i Stockholm - facebookgrupp för just Samer i Stockholm och andra som vill vara i kontakt med dem. Härifrån kommer också kalenderinbjudningar från andra arrangörer rakt in i din kalender på Facebook

Sápmi evenemang/Sámi Dáhpáhusat/Sápmi event - facebookgrupp för evenemang från hela Sápmi
facebook twitter