Elin Teilus – 4 juli

Elin Teilus – 4 juli

Datum/Tid
tor 4/7 2019
12:00 - 21:00
Plats: Kungsträdgården

Elin Teilus med band spelar på 5 Folk Festival i Kungsan torsdagen 4 juli, kl 19:05 – 19:50

Elin fyllde Storan i Göteborg senaste samiska nationaldagen 6/2 2019, och gjorde ett bejublat framträdande under Samiska veckan i Umeå i mars 2019.

Med sin unika närvaro och magiska röst väcker hon norrskenets dans och jordens urkraft.

Kraftfullt och innerligt bjuder Elin med band på jojkar och sånger som låter de som gått före och de som kommer efter oss bli magiskt närvarande i nuet. Vi möter kallkällans klara vatten, renhjorden och vindens sus i jojkens sätt att gestalta det levande och våra ursprungliga band till jorden här och nu. Musiken är både filmiskt storslagen och enkelt nära.

 ”När denna skönsjungande kvinna tar ton och jojkar känns det som om taket ska trilla in och moder jords skälvande ursprungston väcks till liv… inom oss. Vi förstår att allas berättelser och öden finns inom oss, att det inte längre går att stålsätta oss och ställa oss utanför. Vi är på något vis alla en del av allt…”
Peter Elmberg – regissör Hemstannarna

Workshop i jojk

Innan sitt framträdande bidrar Elin med  workshop i jojk, 16:00 – 16:20

Bandet:

Elin Teilus – sång och jojk
Elin är även verksam som skådespelerska, musikalartist i bl a Biejvve Bájttá – en musikteaterföreställning för barn.

Rickard Åström – Klaviaturer 
I mer än trettio år har Rickard arbetat som professionell musiker/kompositör . Tvåfaldig Grammisvinnare och har turnerat internationellt med Groupa. Rickard är återkommande kapellmästare/dirigent/arrangör/kompositör/pianist på Göteborgsoperan samt har ackompanjerat artister som Peter Jöback, Lill-Babs, och Sofia Karlsson.

Anders Waernelius – slagverk 
Anders är en mycket allsidig och innovativ slagverkare. Anders började spela trumset i 15-årsåldern och har numera en bred repertoar av slagverk från hela världen. Han spelar svensk, grekisk, arabisk, bulgarisk folkmusik med mera.

Björn Bohlin – blåsinstrument
Till vardags är Björn solist på engelskt horn och oboe vid Göteborgs symfoniker sedan 40 år. Här får vi höra honom även på nordamerikanska flöjter, didgeridoo, och duduk. Björn är en spännande och lyhörd improvisatör med en djup känsla för musikens och ljudens landskap med naturen som ständig inspirationskälla.

Mats Jenséus – Akustisk gitarr och elgitarr

Mångfacetterad gitarrist med känsla för att skapa spännande rum och kompositioner och som spelar i många sammanhang och artister.

5 Folk Festivals Facebooksida
5 FOLK FESTIVAL. Vi bjuder upp till en gratis musikalisk helkväll där Sveriges 5 nationella minoriteter står i fokus: samer, sverigefinnar, romer, judar & tornedalingar.