Malign Closure, 100 MIGRATORY. Monica L Edmondson – 12 september

Datum/Tid Plats:
lör 12/9 2020
Studieförbundet Sensus

Ingrid Burström på Sensus välkomnar till Medborgarhuset på Medborgarplatsen i Stockholm
Bokning av plats är obligatoriskt! Klicka på röd rektangel nedan för att boka plats i föreläsningssalen.

Möt konstnären Monica L Edmondson från Déarna / Tärnaby

Delta på distans! Se bokningsmöjlighet längre fram.

Det 15 meter långa konstverket Malign:Closure är resultatet av Monica L Edmondsons personliga resa som mamma till ett barn med cancer under en period präglad av osäkerhet, rädsla och hopp. När dottern drabbades av cancer 2014, pausade Monica sin konstnärliga verksamhet för att fokusera på att ta hand om sin dotter och familj. Hon berättar om sitt senaste verk, men också om det globala konstprojektet 100 MIGRATORY och andra konstnärliga verk med avstamp i Sábme.

Monica L Edmondson, född 1963 i Gällivare, är en glaskonstnär som arbetar och bor i Tärnaby. Monica är uppvuxen i Gällivare och utbildade sig i glaskonst fyra år på Canberra School of Art, Australian National University och har sedan dess arbetat med allt från unikt konstglas tillverkat i egen glasateljé och verkstad till samarbetsprojekt med arkitekter och offentliga gestaltningsuppdrag.  Hon hade sin första separatutställning, Uttryck i glas och textil, på Gällivare museum år 2000. Monica har fått många olika utmärkelser för sin konst.

Foto: Carl-Johan Utsi

Under Kulturhuvudstadsåret i Umeå bidrog hon med utställningen och Konstprojektet 100 MIGRATORY. När hon fick Sparbanksstiftelsen Norrlands konstnärsstipendium år 2007 var det med motiveringen att hon visas det isiga landskapets färgrikedom, accentuerat av inslag hämtade från hennes lulesamiska bakgrund och med säregen talang. Monica  finns också representerad vid Nationalmuseum i Stockholm.

Bokning för deltagande på plats hos Sensus i Stockholm! (Öppnas i ny sida)

Om du inte kan delta personligen eller att det är fullbokat, finns ett bokningsformulär för distansdeltagande sist på denna sida.

Arrangörer är Sameföreningen i Stockholm  och Studieförbundet Sensus Stockholm Gotland  i samarbete med författarföreningen Tjállegoahte.

Evenemanget stöds av Stockholms region, Stockholms stad och Sametingets Kulturnämnd

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.