Prajdrajd i Stockholm Pride Parade

Datum/Tid
lördag 3 augusti, 2019

Kategorier

Från Stonewall till Sápmi tackar och hyllar vi våra syskon och systrar. 50 år har gått sedan Stonewallupproret och Sameföreningen i Stockholm och Sápmi pride går även i år i Stockholms Prideparad! Kom och häng med oss och delta i den samiska delen i paraden!

Paraden är “En glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter. En demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill.” enligt Stockholm Prides hemsida.

Sameföreningens deltagande sker i samarbete med Sápmi Pride. Förvänta dig att ett antal Stockholmsgästande samer deltar.

Inför paraden:
Det får plats ca 20 personer på flaket och vet du redan NU att du vill dansa med oss där så skriv till Rönn Zakrisson (Rönn Za på facebook) för garanterad plats och det är först till kvarn som gäller! OBS! Även allierade välkomna i vårt ekipage, båda av och på flaket och vi uppdaterar om det blir fullt så tills dess är det bara att höra av sig!

Notera att man inte får gå av flaket fören paraden är slut och vi är på anvisad avlastningsplats.

Bilen kommer smyckas med flaggor, renhorn och banderoller. Vill du vara med och Pimpa PrajdRajden?? Underbart! Vi samlas vid startplatsen kl 10:30 och sparkar igång pyntningen kl 11! Utöver det är alla egna initiativ till skyltar och banderoller välkomna!

Startplatsen är någonstans längs Norr Mälarstrand. Vi har ännu inte fått information om nummer och adress. Vi återkommer om det. Kolla på Facebook.

Paraddagen:
Uppsamling börjar vid startplatsen redan klockan 10:30 för kaffe, bubbel, utsmyckning av bilen, tillrättande av sjalar och kjolar, och för lite härlig gemenskap. Glitter kommer finnas för de som vill!

Paraden börjar 13.00 och slutar ca 16.00 vid Östermalms IP. Det kommer finnas vatten på flaket, samt regnponchos om det behövs.
Alla får väldigt gärna fota och lägga upp på Facebook och Instagram och tagga både #sameföreningenistockholm och #sápmipride

Har du funderingar eller frågor så kontakta Rönn Zakrisson!

Stockholm Pride | Pride Parade

Stockholm Pride | Pride Paradehttps://www.stockholmpride.org/prideparade/Paradvägen som brukar kantas av minst 500 000 personer, Stockholmare och turister.