Specialvisning på Etnogafiska muséet, 25 jan

Datum/Tid
lör 25/1 2020
Plats: Etnografiska muséet

Ett resultat av mötet med professor i Native American Indian History Brenda J Childs, i går 21 januari, blev att Martin Schultz från Etnografiska museet bjöd in till visning av de nordamerikanska och samiska samlingarna på stående fot för medlemmar i sameföreningen och andra intresserade. Visningens språk blir engelska. Vi tror att visningen kan bli särskilt intressant med professor Childs och maken Steves kommentarer.

Martin Schultz hälsar välkommen.

Hem — Etnografiskamuseet

Etnografiska museet har omfattande samlingar från ursprungsbefolkningarna i Nord-, Mellan- och Sydamerika och även från inuiterna (eskimåerna) i Alaska och på Grönland. Ett av många skäl till detta bestånd är att svenska forskare från olika vetenskapliga discipliner var tidigt ute på fältet. De samiska samlingarna