Språkkafé – 21 oktober

Datum/Tid
mån 21/10 2019

Sensus studieförbund i Stockholm

Lotten har fallit på oss Samer i Stockholm att få bli inspirerade av Sametingets språkcentrum under Sametingets utlysta språkvecka i vecka 43. Språkveckan är en aktivitet under internationella urfolksspråkåret.

Vi bjuder in alla samer i Stockholm till språkkafé. Två representanter från Samiskt språkcenter i Östersund besöker oss. Vi har alla möjligheter att

• få veta vilka möjligheter har ditt barn att få sitt samiska språk
  • få veta vilka möjligheter och resurser finns för vuxna att återta sitt språk
  • bilda nätverk med andra föräldrar!
  • få information om vilka språkresurser som finns tillgängliga för familjer
  • få hjälp med språkappen Amigos (lule-, nord-, sydsamiska)
  • få information från samrådsgruppen för samiska förvaltningsområdet i Stockholms stad  om sitt arbete och nuläge för samiska språk i stadens  förskola och grundskola

Boka plats. Lokalen är inte jättestor. Vi vill veta hur många vi skall bjuda på kaffe. Det krävs kod för att komma in. Du får kod i bekräftelsemeddelande. Dina personuppgifter tas bort efter att evenemanget genomförts.

Stöd Sameföreningens arbete. Bli medlem!

Bokningar

Bokningen är stängd för detta evenemang.