Talarmiddag med Ól-Johan Sikku – 5 dec
Ól-Johan Sikku

Talarmiddag med Ól-Johan Sikku – 5 dec

Datum/Tid Plats:
tor 5/12 2019
19:00 - 22:00

Torsdagen den 5 december anordnar Kulturutskottet och Seniorskollegiet tillsammans med Samiska föreningen i Uppsala en Talarmiddag med Ol-Jóhan Sikku med titeln ”Det koloniserade Sápmi – Sameland ur ett dekoloniserat synsätt!”.

Ol-Johán Sikku kommer från Sohppar och Sárivuoma och jobbar idag på Sametinget på norsk sida av Sápmi med ett utvecklingsprojekt kring samisk pedagogik:
“Utifrån intresset för samisk samhällsutveckling har förståelsen för de diskriminerande mekanismerna i samhället och insikten att vi samer lever i ett kolonialistiskt samhälle blivit allt tydligare. Detta ledde till forskning kring kolonialism och dekolonisering, vad som styr vårt tänkande och våra handlingar, vad som styr vad vi värderar, hur detta påverkar vår identitet och självkänsla. Denna kunskap har lett till att jag börjat föreläsa och utbilda framförallt samer, men också andra, om kolonialismens konsekvenser och vad man kan göra åt detta via dekolonisering.”

Talarmiddagen kostar 100 kr (60 för studenter) och inkluderar mat, dryck och kaka till kaffet. Och föredrag förstås. Anmäl till dig Norrlands nations kansli (kansli@nn.se) senast den 29 november. Glöm inte att ange ev. specialkost eller allergier vid anmälan.