Medlemsevenemang

• 2019-01-24
    • Poesigruppen15:00 - 17:00Kom och lär känna samisk poesi, både svensk och samisk, kultur och språk under lediga former. Vi träffas varje torsdag kl 15-17 från 2019-01-10 till 2019-04-04 Medborgarskolan Hagagatan 23, Stockholm MapMore details »
  • 2019-01-25
    • Rotslöjdskurs med Fia Kaddik startarNu är det dags för den efterlängtade rotslöjdskursen, som kommer hållas under två helger 2019; 25-27/1 och 22-24/3. Priset for kursen är 1800 kr, och inkluderar inte material eller verktyg. Anmäl er till: Elin@Tizihssane.net. OBS nyanmälan kravs, oavsett om man hört av sig innan. Varmt välkomna! Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm More details »
  • 2019-01-26
    • Áigemátki - Tidsresa öppnarVernissage 13-17
      26.1 – 24.2 2019. Utställning i Edsvik konsthall. Sámi Dáiddačehpiid Searvi / Samiska konstnärsförbundet ställer ut konst som återspeglar de förhållanden och känslor som skapats av utvecklingen av Sápmi under de senaste 100 åren, med fokus på framtida Sápmi.
      Edsvik konsthall, Landsnoravägen 42, 192 51 Sollentuna MapMore details »
    • Vernissage - Fri entré - Áigemátki - Tidsresa öppnarFri entré till Vernissage 13-17
      26.12019. Utställning i Edsvik konsthall.
      Edsvik konsthall, Landsnoravägen 42, 192 51 Sollentuna
      Klicka på länken More details eller på länken i rubriken
      More details »
  • 2019-01-27
    • Samisk gudstjänst18:00Gudstjänsterna, som leds av prästen Marita Ollén, kommer att hållas på svenska med inslag av samernas eget modersmål. Svenska kyrkans uppgift är idag att medverka till att samisk kultur och samiska språk synliggörs och används. Utöver gudstjänstprogrammet planeras inslag av poesi, föreläsningar, psalmer, jojk och annat. Hagsätra kyrka MapMore details »
  • 2019-02-01
    • Sápmidagar - Stockholms Matmarknad o Sturehof startarTre hela dagar fyllda av spännande aktiviteter! Viltauktion, styckning av hel ren, lansering av nytt styckschema för ren, samiskt konsthantverk, samisk after work, bokrelease av boken Hävvi = Självklart, Sydsamisk mat tolkad av Elaine Asp samt vernissage av fotografier från boken. Specialkomponerad samisk meny på Sturehof 3/2, 18.00–22.00. Spontanjojk och musik/trummor av Doris Risfjell och Leif Karlsson varje dag. Stureplan 2 MapMore details »
  • 2019-02-04
    • Ellos eatnu! Visning för medlemmarVisning för Sameföreningen i Stockholms medlemmar. Kom och möt många av de konstnärer som ställer ut. Anmäl dig till paulina@tenstakonsthall.se måndag 4.2 kl 18. Öppet från 17.
      Plats: Tensta Konsthall. Taxingegränd 10, 163 04 Spånga
      Utställningen pågår 5.2 - 28.4 2019
      Tensta Konsthall, Taxingegränd 10, 163 04 Spånga MapMore details »
  • 2019-02-05