Ny webbredaktör – Anja Maria

IMG_4697Hallå Anja-Maria, nyutnämnd webbredaktör för Sameföreningen i Stockholm, välkommen ombord!
– Tack så mycket, roligt att få förtroendet och att kunna bidra med något till föreningen.

Berätta lite om dig själv. Var bor du, vad jobbar du med?
– Jag är 27 år gammal, tillhör Västra Kikkejaur Sameby i Arvidsjaur. Här i Stockholm bor jag i Sumpan, men jag bor också i Hedenäset i Övertorneå kommun med min sambo och våra 6 hundar. Man kan kalla det lite av en långdistans-pendling.. Jag läser andra året medie- och kommunikationsvetenskap och jobbar extra på IT-avdelningen på Stockholms läns landsting.

Vad innebär din roll som webbredaktör i Sameföreningen?
– Åh jag har så många idéer! Gäller ju bara att sansa sig lite. Jag ska ha hand om hemsidan och lite av de sociala medierna som Sameföreningen idag använder och kanske utöka lite, man vet aldrig vad framtiden håller för spännande. Jobbet med att uppdatera hemsidan har börjat, men det är mycket jobb innan allt är klart än.

Varför gick du med i Sameföreningen i Stockholm?
– Jag är ny i Stockholm och behövde en mötesplats för likasinnade, då kändes Sameföreningen som ett självklart val. Jag har bara träffat en liten del av alla i föreningen och alla varit så välkomnande, så det känns superkul och jag ser verkligen fram emot att lära känna fler medlemmar på de träffar som kommer anordnas framöver. Får väl passa på att önska alla en god jul och ett gott nytt år! Buorre jåvvlå & buorre årrå jahke!