Öppet brev från kvinnor i Sverige som solidariserar med brottsoffren i Peru.

“Vi som skriver under detta öppna brev vill uppmärksamma de svåra brott mot de mänskliga rättigheterna som begicks i Peru under 90-talet då Alberto Fujimori satt vid makten. Särskilt vill vi lyfta fram de 2074 tvångssteriliserade urfolkskvinnor. Att vi gör det nu hänger ihop med att vi befarar att dessa och andra grova kränkningar av mänskliga rättigheter avskrivs och legitimeras ifall hans dotter Keiko väljs till landets president under andra valomgången.”

Sameföreningen i Stockholms ordförande Sara Leoni har under föregående vecka skrivit på ett öppet brev från kvinnor i Sverige som solidariserar med brottsoffren i Peru. Saras påskrift stöttas helhjärtat av Sameföreningens övriga styrelse då vi alla tycker att det är viktigt att urfolk stöttar varandra. Brevet i sin helhet kan ni läsa nedan.

Här kan ni läsa artikeln och brevet i sin helhet