Sameföreningen på Facebook

Här är en översikt över vad som skrivits på Facebooksidan Sameföreningen i Stockholm på sistone. Många av artiklarna på sidan är länkar till andra webbplatser eller facebookgrupper. Om du klickar på någon av FB länkarna här nedan kan du bli uppmanad att logga in på ditt Facebookkonto eller skaffa ett sådant konto, men du kommer att kunna se väsentlig information utan att behöva logga in.

Sameföreningen i Stockholm

Sameföreningen stöds med stöd av: Sametingets Kulturnämnd Stockholms läns landstings kulturnämnd Stockholms stads Kultur och Fritid
Sameföreningen i Stockholm har delat ett inlägg.2019-04-03 20:20
Samla unga - 26 april!
Sameföreningen i Stockholm2019-03-18 07:34
"Då jag var fem år frågade min mamma mig vad jag tyckte var bäst med att vara same. Jag svarade ”- Att äta märgben”. Simone Grøtte, koreograf.

16 april i Dieselverkstan i Nacka
Sameföreningen i Stockholm2019-03-15 17:36
Öppet seminarium: Samiska mänskliga kvarlevor i samlingar: Historiska perspektiv, aktuella debatter och vägar framåt.

Inbjudan till öppet seminarium om återbördande av samiska mänskliga kvarlevor i samlingar.

Sal IV, Universitetshuset i Uppsala den 9 april, 9.15-12.00, i samband med Svenska kyrkans rundabordssamtal om samiska mänskliga kvarlevor.
Sameföreningen i Stockholm2019-03-15 17:09
Líksjuon Sámiensiäbrrie inbjuder alla Sameföreningen i Stockholms medlemmar att delta den 9e augusti vid högtidlighållandet av återbördandet av de mänskliga kvarlevor som bortförts från Lycksele gamla kyrkogård under utgrävningar 1950.

Repatrieringen i Lycksele är en anhörigfråga, en medmänsklighetsfråga, en urfolksfråga och en fråga om mänskliga rättigheter. Vid återbördandet kommer de offentliga ursäkter som Sametinget krävt, att framföras.

Den 9e augusti, urfolksdagen manifesterar vi detta och välkomnar de bortförda hem.
Sameföreningen i Stockholm har delat ett inlägg.2019-03-14 11:37
Tävla om att ditt skrivarbidrag kommer in i en sydsamisk antologi. Svenskspråkiga bidrag också välkomna.
Sameföreningen i Stockholm2019-03-08 13:47
-Är du ung same och vill göra din röst hörd?
UR Tänk Till ska göra ett talkshowavsnitt om rasism och fördomar mot samer och söker nu dig mellan 16-21 år som skulle vilja vara med och diskutera. Man behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att vara med i TV, alla som känner sig pratglada är välkomna att söka! Inspelningen kommer ske i Stockholm i april och vi står för resa etc.
Känner du dig pepp?? Maila UR Tänk till på tanktill@ur.se

Tidigare avsnitt av vår talkshow: https://www.youtube.com/watch?v=pEVwwbQ56-k
Sameföreningen i Stockholm
Varför tas inte rasism mot östasiater på allvar?
"Det är sällan jag får en komplimang från killar utan att det handlar om att jag är asiat." Om Tänk till Ungas berättelser om vad som är viktigt. Tänk till f...
youtube.com