Ställ upp för frågor och svar

En skolklass om 15 elever, årskurs 3 i Samhällskunskap/Sociologi, från Brinellskolan (Gymnasium) i Fagersta har hört av sig. De gör ett besök i Stockholm fredagen den 28 mars. I gymnasiekurserna jobbar de med situationen för etniska grupper, förr och nu – exempelvis hur konflikten mellan samer och bönder idag syns mellan samer och gruvbolag.

De kommer att besöka utställningen Sápmi på Nordiska Muséet och önskar möta någon eller några medlemmar ur Sameföreningen i Stockholm mellan 13.15 och 14.45 fredagane 28 mars så att eleverna kan få ställa frågor och få svar om det de jobbar med i kurserna och om de intryck de har fått från utställningen.

Kontakta sfsn@sameforeningen-stockholm.se om du kan ställa upp. Då får du kontaktinformationen till lärarna som sameföreningen har varit i kontakt med.