Flaggceremoni vid Stadshuset för Samiska Nationaldagen – 6 februari

Datum/Tid Plats eller biljetter:Spara i din kalender
lör 6/2 2021

Välj annan kalender: webcal

Flaggceremonin med start kl 9.00 har vi genomfört i olika former sedan 2007 då flaggan överlämnades till Stockholms stad. Det är viktigt att en sådan här högtidsdag uppmärksammas även i tider som dessa så länge det finns en gnutta av möjlighet att genomföra uppmärksammandet så nära det traditionsenliga formatet som möjligt. Evenemanget kommer att strömmas på Internet.

08.45 Strömningen öppnar. Vi avvaktar nioslaget från Stadshusets klockspel.

09.00 Program:

• – Flagguppsättning under framförande av jojk
  • – Nationalsång
  • – Tal av Stockholms kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck
  • – Jojk
  • – Tal av Sameföreningen i Stockholms ordförande Nik Märak
  • – Avslutning

Samtliga musik- och jojkinslag framförs av Nik Märak

Stadshusparken kommer att vara stängd från morgonen tills evenemanget är över, ca 9.30.

Uppmärksamma också att Sameföreningen i Stockholms traditionsenliga kvällsevenemang som kommer att strömmas digitalt kl 16.00.  Se nedan.

Buresboahtin / Buorisboahtem / Buerie båeteme / Burist båhtem / Buerestbåhtieme / Välkommen!

Samiska Nationaldagen: Högtidlighållande – 6 februari | Šthlm mitt i SápmiVi genomför evenemanget som vi brukar. Nu på en plats på Internet. Jojk, nationalsång, tal av inbjudna och ett intressant ämne att ta del av. Denna gång är ämnet kåtan.  Medlemmarna Ylva och Ola Gustafsson med understöd av Nik Märak från Gålmuk kommer att framföra jojk och musik i arrangemang som ni aldrig hört förut.

Om att äga och skapa ett hem i  en torvkåta, en boendeform som ännu nyttjas, kommer Nils Henrik Sikku och Katarina Pirak Sikku att berätta om i författarsamtal om sin bok Torvlåtornas torvkåta.

Det är myclet kärlek som går in i detta program som ska framföras med så få på plats.