Flaggceremoni vid Stadshuset för Samiska Nationaldagen – 6 februari 2022

Datum/Tid Plats och/eller biljetter:Spara i din kalender
sön 6/2 2022
Stadshuset, stadshusträdgården
Välj annan kalender: webcal

Flaggceremonin med start kl 9.00 har vi genomfört i olika former sedan 2007 då flaggan överlämnades till Stockholms stad.

I detta år färgat av pandemin får vi alla möjlighet att  högtidlighålla flaggan ute. Det traditionella samkvämet med kaffe på  Ragnars Skafferi inne på Stadshusets borggård kan vi inte genomföra på grund av innevarande restriktioner.

Vi avvaktar nioslaget från Stadshusets klockspel.

09.00 Programmet startar

Vi återkommer om detaljer omkring 25 januari

Uppmärksamma också att Sameföreningen i Stockholm genomför ett föreläsningsprogram om skogssamer som kommer att strömmas digitalt kl 15.00.

Programmen genomförs med stöd av Statens Kulturråd och Sametingets Kulturnämnd.

Buresboahtin / Buorisboahtem / Buerie båeteme / Burist båhtem / Buerestbåhtieme / Välkommen!

Länkar:

Samernas nationaldag 6/2 - Sametinget

Samernas nationaldag 6/2 – SametingetSamerådets 15:e samekonferens beslutade 1992 i Helsingfors att samernas gemensamma nationaldag skall vara den 6 februari. Nationaldagen firades för första gången 1993 samtidigt som FN:s internationella urbefolkningsår officiellt öppnades. Den 6 februari 2007 vajade för första gången den samiska flaggan utanför Stockholms stadshus på nationaldagen. 2014 vajade flaggan för första gången utanför Uppsala universitet.