Gávtse guovlluj – Ung samisk slöjd – popuputställning hos Sven-Harrys 2021

Datum/Tid Plats och/eller biljetter:Spara i din kalender
ons 16/6 2021 - lör 17/7 2021
11:00 - 16:00
Sven-Harrys Konstmuseum
0
Välj annan kalender: webcal

Sven Harrys Konstmuseum välkomnar pop-up utställningen Gávtse guovlluj (med unga och nyskapande samiska konsthantverkare) till museet och museibutiken. Onsdag till söndag, 11 – 17, från 16 juni till 18 juli 2021

De startar även sin programverksamhet med Tomas Colbengtson som gör en föreläsning på museet torsdag 17 juni kl. 13.00. Förbokning av plats sker via mejl till info@sven-harrys.se

Upplev ung samisk konst, kultur och slöjd på Sven-Harrys konstmuseum

I sommar förstärks det samiska kulturutbudet på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm. En pop-up utställning med traditionell samisk slöjd och konsthantverk landar i museet och museibutiken under fyra veckor.

Samisk slöjd har en lång historia och är en viktig del av den samiska kulturen. Slöjden har ett starkt symbolvärde för den samiska identiteten och ett tydligt samband mellan livsstil och levnadssätt. Gávtse guovlluj som betyder åtta riktningar är en utställning med unga och nyskapande samiska konsthantverkare i olika åldrar, alla med olika traditioner och uttryck.

Museibesökare kommer att få en maximerad upplevelse av samisk konst, kultur och slöjd, när det moderna samiska hantverket tar plats intill utställningen Bakom hörnet vindens jojk.

Medverkande slöjdare: Isak Pirak, Tilde-Ristin Kuoljok, Nadja Blind Labba, Lova Lundberg, Robert Gaelok Sundell, Per Thomas Aira Balto, Johannes Nilsson och AnneLaila Blind.

Mer info:

https://www.instagram.com/gavtseguovlluj/
https://www.instagram.com/tomascolbengtson/