Samefolket – Årets kulturtidskrift? – 25 oktober 2020

Datum/Tid Plats och/eller biljetter:Spara i din kalender
sön 25/10 2020
13:00 - 14:30
Stadsbiblioteket Stockholm
0
Välj annan kalender: webcal

Victoria Harnesk och Åsa Lindstrand

Platsen är Odengatan 61C (gå in mellan två gula hus väster om Stadsbiblioteket. OBS Föranmälan)  Samefolket finns med bland de fem nominerade när Årets kulturtidskrift 2020 utses lördag 24 oktober. Kom och hör hur det gick! Åsa Lindstrand är chefredaktör för tidskriften Samefolket. Victoria Harnesk är ordförande för stiftelsen Samefolket. Möt dem i ett samtal om tidningen, historien och om arbetet med boken då de gick igenom de flesta nummer som har givits ut.

Hitta till konferensrum Vesslan, Odengatan 61C.

Tidningen kom till när den samiska motståndsrörelsen tog sina första steg i Stockholm 1904. De unga förkämparna fick oväntad hjälp av borgmästare Carl Lindhagen, och hans syster Anna. Anna blev ett viktigt stöd för Elsa Laula som mobiliserade de samiska kvinnorna att bli en viktig del av det första samiska landsmötet som idag firas som alla samers nationaldag. Tack vare samernas envisa kamp för att vara delaktiga finns dagens samiska organisationer och Samefolket.

Alla som kommer får den fina tidslinjen från boken i affischformat som gåva. Det finns möjlighet att köpa jubileumsboken till rabatterat pris (230 kr, Adlibris 269 kr) och teckna tidningsabonnemang.

På grund av Covid-19 är det begränsat antal platser för vårt möte. Det finns också möjlighet til deltagande på distans.

Delta på distans: Om du inte kan delta personligen eller att det är fullbokat, kan du boka för distansdeltagande sist på denna sida.

Arrangörer är Sameföreningen i Stockholm  och Studieförbundet Sensus Stockholm Gotland  i samarbete med Tjállegoahte, författarcentrum Sápmi.

Evenemanget stöds av Stockholms region, Stockholms stad och Sametingets Kulturnämnd

Stadsbiblioteket har bidragit med lokal.

Bokning

Bokningen är stängd för detta evenemang.