Visning och samtal i utställningen Unfinished Histories på Botkyrka konsthall

Datum/Tid Plats och/eller biljetter:Spara i din kalender
lör 20/8 2022
11:00 - 13:00
Botkyrka konsthall
0
Välj annan kalender: webcal

Sameföreniningens medlemmar inbjuds till en guidad visning av samlingsutställningen Unfinished Histories på Botkyrka Konsthall lördag den 20 augusti, med curator Annelie Bäckman och konstären Ulla West.

Curatorn Anneli Bäckman berättar om utställningen som vill synliggöra en komplex relation till historien, så som den träder fram genom minnen, tolkningar och hörsägen. I samtalet deltar konstnären Ulla West som visar verket Ofullständigheter där hon söker en familjehemlighet som ligger begravd bland rykten om ett samiskt arv, och frågar sig vad som sant och falskt.

I utställningen deltar även Matti Aikio från den finska sidan av Sápmi med ett pågående arkiv där ett samiskt perspektiv lyfts i kampen mellan urfolks och nationalstaters syn på naturen. Filippa Arrias föreställer sig sin familjs historia i Surinam genom en serie målningar, och i Seher Uysals videoverk tar avstamp i en kall vinter på 50-talet då Bosphoren i Istanbul fylldes med is och enligt det kollektivet minnet möjliggjorde för folk att kunna gå tvärs över sundet över isen.

Det bjuds på kaffe och the och något lätt att äta till samtalet.

Hitta till Botkyrka konsthall: 3 minuter gångväg från t-banestation: Fittja (röd linje mot Norsborg), ta direkt till vänster när du kommer ut från stationen, och följ skyltarna. Parkering finns i Fittja centrum.