Britta Marakatt Labba – Tomas Colbengtsson – 27 oktober

Efter nästan 3 år sedan senaste utställningen är nu Britta Marakatt- Labba och Tomas Colbengtson tillbaks med en ny utställning på Galleri Helle Knudsen.

Screentryck av Tomas Colbengtson. Bilderna får användas som pressbilder och för Tomas Colbengtsons egen marknadsföring i tryck och på Internet. Fotografens namn ska finnas i anslutning till bilderna.

Vernissage lördagen den 27:e oktober klockan 12.00-16.00

Utställningen pågår sedan fram till 2 december 2018
(kontrollera öppettider här: https://www.gallerihelle.com/om)

Britta och Tomas arbetar med konst som utgår från den samiska historien, formtänkande, mönster och färger, där hantverket är en mycket viktig del av verkets tillblivande, sprungen ur en samisk tradition. Konstnärerna fokuserar på ett aktuellt problem, en gemensam samisk historia och samtid, skildrat med starka bilder utförda med broderi, på glas eller metall.

​De båda konstnärerna ställer ut och finns representerade i Sverige och internationellt. Britta Marakatt-Labba medverkade senast på Documenta 14 i Kassel med sitt 24 meter långa textilverk om samernas historia. Tomas Colbengtson har senast färdigställt sitt stora utsmyckningsuppdrag i Saxnäs och han kommer även att Kurera utställningen Indigenous traces.