Lisbeth Kielatis – 10 november

Foto: Carl-Johan Utsi

Samisk berättarhöst i Stockholms författarföreläsningar avslutas med Lisbeth Kielatis över temat lulesamisk lyrik.  Kvällen innan, 9 november, har vi haft Samisk afton på Södran.

Var: Kleins Skolmat, Brunnsgatan 26, (T) Hötorget

När: lördag 10 november, 11-13

Entré: frivillig donation, 50 – 100 kr, kaffe ingår.

Boka plats här invid eller längst ned om du använder mobil. Direktlänk till Simple Signup. Swish: 123 183 8879. Skriv 10/11 som meddelande.

Lisbeth Kielatis är till vardags slöjdlärare i skinn och textil och är bevandrad både i lule- och sydsamiska. Så här skriver hon inför programmet:

“Till föreläsningen tänkte jag berätta om hur jag började skriva dikter. Jag kommer att ha bildvisning som visar lite varifrån jag får inspiration till att skriva och slöjda och så läser jag några dikter.

Det jag har skrivit som har blivit utgivet är en artikel, Skinn av storlom i Samisk etnobiologi sammanställd av Håkan Tunón och Ingvar Svanberg 2000”

Övrigt som Lisbet har deltagit eller medverkat i:
– Samernas författarskola, Samernas utbildningscentrum 2014.
– Antologi, Mån lav synonyma, Bágo skribent- och författarförening 2015.
– Sameradion via John Kuoljok, som numera är avliden. John intervjuade och jag läste mitt.
– läst dikter i Stockholm på ett samiskt kyrkomöte 2001.
– läst dikter under Jokkmokks marknad 2002 på Ájtte tillsammans med Ros-Mari Huuva.
– läst dikter vid egna slöjdutställningar, elevutställningar och vid några föreläsningar.

Hitta till Kleins Skolmat

Hitta till Kleins Skolmat, ingång från Brunnsgatan 26A. Om du kommer sent; i stället för portkod finns ett telefonnummer anslaget på dörren för att ringa till Sameföreningen. Ingången delas med Väderkvarnens äldre- och omsorgsboende.

Programmet stöds av:

Kulturbidrag - Sametinget

Kulturbidrag – Sametingethttps://www.sametinget.se/kulturmedelAktiviteten möjliggörs med kulturbidrag från Sametingets kulturnämnd

Landstingets kulturstöd - Sll

Landstingets kulturstöd – Sllhttps://www.sll.se/verksamhet/Kultur/landstingets-kulturstod/Aktiviteten genomförs med stöd av Stockholms läns landsting. Kultur av, med och för nationella minoriteter […] är viktiga områden.

Startsidan - stockholm.se

Stockholms stads Kulturförvaltninghttp://www.stockholm.se/kulturStockholms stads Kultur- och Fritidsförvaltning stöttar detta program,

Statens kulturråd - Kulturradet

Statens kulturråd – Kulturradethttp://www.kulturradet.se/Statens Kulturråd möjliggör denna aktivitet genom sitt stöd.