Samefolket kan bli årets kulturtidskrift 2020

Samefolket är en av fem nominerade till priset som Årets kulturtidskrift. Prisutdelningen äger rum på Rönnells antikvariat i Stockholm den 24 oktober. Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter delar ut priset för 25:e gången i samarbete med Rönnells vänner med flera. Samefolkets chefredaktör Åsa Lindstrand kommer att närvara. Under evenemanget anordnas bland annat en läsning/performance av poeten Pär Thörn baserat på innehåll ur tidningarna.

– Det här är ett av de finaste betyg man kan få. Det syns i motiveringen att de satsningar vi har gjort på form, innehåll och på att nå ut märks och det är väldigt roligt, säger Åsa Lindstrand.

Jubileumsboken - Samefolket

Jubileumsboken – Samefolket

Samefolket – en samisk tidningshistoria Tidningen Samefolket har givits ut regelbundet i hundra år och är en del av samernas kamp mot förtryck. Jubileumsboken ger höjdpunkter, fördjupning, tillbakablickar samt framtidsspaningar av några av Sápmis stora profiler. Författare Victoria Harnesk och Åsa Lindstrand.  Boken kan bland annat köpas här: Internetbokhandlare Trolltrumman, Tärnaby Ájtte, Jokkmokk Kiruna Bokhandel, Kiruna […]

Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?

Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ned