Kött- och Paltfesten är här nu!

Hösten har varit här nu ett tag så nu är det hög tid för Sameföreningen i Stockholms årliga kött-och paltfest!

Lördagen den 18 november är ett utmärkt tillfälle att damma av kolten och näbbskorna, få silversmyckena putsade och håret kammat. Dessutom att fira in att hösten är här i härligt sällskap, med det traditionella renköttet och blodpalten och en utvikning i urfolkskultur.

Kvällen börjar kl. 17.00 med mingel och öppen alkholfri bar. Från kl. 18.00 serveras maten och senare under kvällen blir det underhållning och lotteri. Självklart blir det blodpalt, kokkött, kaffe och kaka. Har vi tur får vi säkert även njuta av varma gaahkoe.

Underhållning
Årets tema blir att Vindens folk möter Solens folk. Comunidad Quechua Aymara, ett sjumannnaband med ursprung i Bolivia att spela och sjunga. Juhán Stålka kommer och sprider sitt kulturarv nedärvt från fadern sin.

Det blir kraftfullt och vackert.

För att få till en så bra fest som möjligt letar festkommittén efter folk som vill hjälpa till. De söker efter disk, bar-och serveringspersonal samt någon som kan baka gaahkoe och kaka. Självklart betalar man då inte för att delta på festen och biobiljetter delas ut som tack för hjälpen. Hör av er till Catharina Eira Olsen, quechua336@gmail.com, alt. 0769-237420, om du kan tänka dig hjälpa till i någon form. Festkommittén blir otroligt glada för all hjälp.

Givetvis har vi även ett lotteri, ta gärna med en vinst till prisbordet. Max en vinst per person!

Årets fest kostar 180 kr för medlemmar, 280 kr för icke medlemmar och 90 kr för ungdomar mellan 12-20 år. Under 12 år är det gratis.

Vi behöver din anmälan senast söndag den 13 november, midnatt.

När: Lördag 18 november, klockan 17.00 – 22.00
Var:
Restaurang Kleins skolmat: David bagares gata 23, Stockholm (T-bana Hötorget)

Biljetter köper ni här