Händer i Ubmeje/Umeå i juli/augusti

Knivutställning Jon Utsi, Erik Fankki och Jonas Sandströms fantastiska knivar 5-31 juli på Tráhppie

Passa på att se utställningen på Tráppie fram till 31 juli. Tráhppie har öppet tisdag – söndag 12 – 16 och onsdag kväll 18 -20.30 (i samband med Veteranfordonskväll på Gammlia).

Visfestivalens Jubileumskonsert onsdag 23 juli

Holmö Visfestival fyller 20 år och firar det med att hålla en konsert i Döbelns Park. Artister är bl a Buffy Sainte-Marie, Markus Fagervall & Tony Björkenvall och Ronny Eriksson. Tidigare affischnamn Inga Juuso har lämnat återbud av hälsoskäl och ersätts av Sara Marielle Gaup (från Adjágas) och hon är en värdig ersättare och det kommer att bli bra när hon uppträder med Steinar Raknes. Såhkie säljer biljetter, 300 kr, på Tráhppie och vi är glada om ni köper biljetterna där för det är en del i samarbetet med Visfestivalen.

Läs mer på: http://www.visfestivalen.nu/static/sv/65/

Urkult 31 juli – 2 augusti

En grupp från Såhkie kommer att åka till Urkult i år och delta på Soltorget med information om gruvor och markexploateringar. Lovisa Negga uppträder.

Läs mer på http://www.urkult.se

Björkvattsfestivalen 1-2 augusti

Festivalen hålls i Björkvattsdalen utanför Tärnaby. Artister som Maxida Märak & Downill Bluegrass Band, Noice Makers, Pia-Maria Holmgren, Tanja Nordfjell m fl uppträder. Läs mer på bjorkvattsfestivalen.se/

Vernissage av Tor Lundberg Tuordas fotoutställning 2 augusti 12 – 16 på Tráhppie

Tor är född i Piteå men flyttade i tidiga tonåren till sin mors barndomshem i Kvikkjokk. De flesta bilderna är från Kvikkjokks fjäll, skogar, deltaland och myrar. Utställningen visas till den 31 augusti.

Storlommenkväll 6 augusti 20 -21 på Tráhppie

I samband med Umeå Folkmusikförenings festival Folkmusiken intar Umeå arrangerar Såhkie en storlommenkväll med musik och berättelser i samisk och gaelisk musiktradition. Gilleberide från Skottland, en av de bästa gaeliska sångarna kommer att delta och även Johan Sanberg McGuinne.


Den aktuella rovdjurssituationen i Sápmi torsdag 14 augusti 13-17 på Universitetet

I SSR och Cesams förläsningsserie hålls en dag om rovdjurssituationen. Jörgen Jonsson, Jenny Wik-Karlsson, Torkel Stinnerbom, Jens Karlsson och Torbjörn Åhrén deltar.

Läs mer på http://www.sapmi.se/pdf/inbjudan_140814.pdf


SSRs landsmöte 16-17 augusti i Umeå

SSR håller sitt landsmöte i Umeå i år med ombudsmöte den 15 augusti och landsmöte den 16-17 augusti. Landsmötet är öppet för alla, om du vill vara ombud så kan du anmäla intresse för detta till info@sahkie.se . Programmet hittar du på http://www.sapmi.se/lm2014/inbjudan_kallelse.pdf

Om du vill delta i måltider så anmäler du detta här: http://umea.sapmi.se/ Om man inte äter så kan man komma och gå som man vill under lördag och söndag och även fredagens seminarier. Det finns också möjlighet att anmäla sig till festmiddagen den 16 augusti på Rex Festvåning. Fredag den 15 augusti är landsmötesdeltagarna inbjudna till pubkväll på Tráppie från kl 20. Det är jätteroligt om vi från Umeå finns där och umgås med gästerna. Det är slutet sällskap så anmälning är obligatoriskt antingen genom att svara kommer på Facebookevenemanget https://www.facebook.com/events/574260949348953/?context=create&source=49 eller med ett mail till info@sahkie.se


Russuoh Vuölieb! Väck upp jojken! 30 augusti i Umeå

Ett av sameföreningens största projekt utmynnar i en jojkkonsert. Mentorerna Frode Fjelleim, Cecilia Persson, Berit Alette Mienna, Jörgen Stenberg och Ulla Pirttijärvi har varit mentorer för yngre jojkare och letat i arkiv efter jojkar som aldrig tidigare är uppförda. Konserten är en del av invigningen av årstiden Tjakttjagiessie – Höstsommar i Umeå2014:s program.

Mer information kommer, om du har facebook så kan du läsa mer på https://www.facebook.com/events/1472008893039565/

Ett svar på ”Händer i Ubmeje/Umeå i juli/augusti”

Kommentarer är stängda.