Native American and Indigenous Studies

hej, jag vill uppmuntra medlemmar i Sameföreningen i Stockholm – och förstås även andra – att sända in abstracts, för presentationer eller filmscreening – till den spännande urfolksforskningskonferensen NAISA (Native American and Indigenous Studies) i juni 2015, denna gång i Washington.

Vänligen se instruktioner här, http://convention2.allacademic.com/one/naisa/naisa15/
Och inbjudan här: http://www.naisa.org/

Alla personer som arbetar inom Native American och urfolksstudier är inbjudna och uppmuntras att ansöka. Förslag välkomnas från såväl akademin, som studenter på högskolor, universitet och “tribal colleges”, samt från såväl “community-based” forskare och “elders”, samt även från personer som arbetar professionellt inom fältet.
Det är alltså en öppen inbjudan. Intresset har ökat markant de senaste åren, sist var det 1000 personer som deltog nu 2014. Så det finns ingen garanti att man får sitt abstract godkänt, men även om man inte får tillfälle att presentera så rekommenderar jag att man deltar, det är en superspännande sammankomst. Jag planerar själv att delta, vare sig jag presenterar eller ej. Om man är några stycken så kan man gå ihop och sända in ett så kallat “panel” förslag med upp till 3-4 presentatörer. Se instruktionerna på hemsidan närmare.

“All persons working in Native American and Indigenous Studies are invited and encouraged to apply. Proposals are welcome from faculty and students in colleges, universities, and tribal colleges; from community-based scholars and elders; and from professionals working in the field.”

Jag räknar med att organisera en eller två paneler, så om man inte har någon egen samling kan man höra av sig till mig så kan jag försöka koordinera. Men isåfall behöver jag få abstract senast 1a oktober. Mejla till båda epost-adresserna may-britt.ohman@gender.uu.se; may-britt@sapmi.se , skriv NAISA 2015 i ärendefältet.

Jag kan eventuellt kanske bidra med medel till boende, men jag inte utlova någon säker finansiering. Så det är bra att man börjar se över möjligheter till resefinansiering.

Hoppas på flera deltagare från Sábme på svensk sida (och förstås även från andra delarna!)

Vájmulasj varrudagáj,
May-Britt Öhman
Forskare och styrelseledamot på sameföreningarnas mandat i SSRs styrelse

Vájmulasj varrudagáj, Vänliga hälsningar, Best Regards,

May-Britt Öhman, PhD
Teknovetenskap/Technoscience
Centrum för Genusvetenskap/Centre for Gender Research
Uppsala University
Postal address:
Thunbergsvägen 3 G
Box 527
SE-751 20 Uppsala
Sweden

Visiting address:
Villavägen 6
752 36 Uppsala

Website: http://www.gender.uu.se
email:may-britt.ohman@gender.uu.se
Phone: +46 (0)18 471 22 75

3 svar på ”Native American and Indigenous Studies”

Kommentarer är stängda.